Værd at vide

Uanset om du anvender brænde, briketter eller træpiller, så dukker der fra tid til anden spørgsmål op, der er værd at kende svaret på. Vi har samlet og gengivet en række af de spørgsmål, vi har mødt og besvaret dem efter bedste evne. Nedenfor linker vi til en række artikler skrevet af eksperter, der uddyber fordelene ved anvendelsen af brænde, træbriketter og træpiller. Er der noget, du er i tvivl om, er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi er klar til at hjælpe.

De mange spørgsmål

Er mugpletter farlige?, hvornår bruger man briketter?, er der forskel på træpiller?, hvordan vurderer jeg kvaliteten på træpiller?, er grillkul og grillbriketter det samme? Dette er blot nogle af de spørgsmål, vi forsøger at besvare.

Klik ind på oversigten og se svarene. Du kan også indhente yderligere information i artiklerne nedenfor.

God fornøjelse med læsningen!

Spørgsmål - Svar!

Træ er en stabil og anvendelig energikilde

Træ er en stabil og anvendelig varmekilde. Der er store og rigelige forekomster i både Danmark og Europa.

I vedhæftede artikel kan du læse mere om, hvorfor træ er en stabil og anvendelig energikilde, og hvordan du får mest muligt ud af dit træ.

Få mere viden om dit brænde

Sådan sikrer du en god forbrænding af dit træ

En god forbrænding i brændeovnen giver færre røggener, mindre partikeludledning og et mindre brændeforbrug.

I vedhæftede artikel får du en række gode råd til, hvordan du opnår en god forbrænding.

Få mere ud af dit brænde

Fordele ved at fyre med træbriketter

Briketten er måske ikke så ikke lige så flot at kigge på som et stykke træ, når de brænder. Men der er andre fordele ved briketten, som gør den værd at vælge.

I vedhæftede artikel kan du læse mere om fordelene ved briketter.

Læs mere om træbriketter

Træpiller - hvad skal jeg vælge ud fra

Det er lidt af en jungle at vælge træpiller. Hvordan afgør man, om træpillen har den rette kvalitet. Ekspert udtaler, at de bedste træpiller er dem med lavt askeindhold og højt smeltepunkt.

I vedhæftede artikel kan du læse mere om, hvordan man bedømmer kvaliteten på træpiller.

Sådan vurderer du kvaliteten på træpiller

EU's tømmerforordning

EU’s tømmerforordning, på engelsk kaldt EU Timber Regulation eller blot EUTR, indeholder forpligtelser for alle aktører der håndterer træ eller træprodukter på det europæiske marked.

Vi stiller krav til vores leverandører om, at de skal overholde forordningen.

Læs mere om EU's tømmerforordning

Respekt for fremtiden

Vi stiller krav til vores leverandører om, at de overholder EU’s tømmerforordning (EUTR) og lever op til de kommende bæredygtighedskrav.

Biobrændsel og CO2

Al forbrænding udleder CO2. Det er uanset, om der afbrændes fossile brændstoffer, affald eller andet. På samme vis udledes der også CO2 ved afbrænding af træ.

Vi gør det nemt for vores kunder

Vi understøtter vores kunders ønsker om øget kvalitet og tilgængelighed af produktdata. Derfor ligger vores produktdata i GS1 og på Byggebasen. Endvidere tilbyder vi vores kunder EDI-aftaler i det format, de ønsker.

Produkter uanset vind og vejr

Med over 20 års erfaring indenfor salg af biobrændsel til detailmarkedet og opbygning af et solidt netværk af producenter i Europa sikrer, at vi har produkter på hylderne, uanset om det er hedebølge eller isvinter.